Vlada pomaže Famosu

Bez autora
Mar 25 2010

Vlada RS odobrila je fabrici motora "Famos" iz Istočnog Sarajeva 300.000 KM za podsticaj izvoza budući da ovo preduzeće ima poteškoća u održavanju likvidnosti i da nije u mogućnosti da ispuni dospjele obaveza. U zahtjevu za podsticaj preduzeće, koje je u državnom vlasništvu, navelo je da mu zbog nemogućnosti ispunjavanja dospjelih obaveza po osnovu kredita za izvoznike u iznosu od 120.000 KM prijeti blokada računa, nemogućnost realizacije ugovorenih izvoznih poslova i otkazivanje dalje poslovne saradnje. "Famos", koji zapošljava 305 radnika, trenutno ima ugovorene poslove s inostranim partnerima u vrijednosti od 2,63 miliona KM, što čini 34 odsto godišnjeg planiranog prometa. Osim toga, zbog neizmirenih obaveza od pola miliona KM dobavljači su najavili obustavljanje isporuke repromaterijala.

Vlada pomaže FamosuVlada RS odobrila je fabrici motora "Famos" iz Istočnog Sarajeva 300.000 KM za podsticaj izvoza budući da ovo preduzeće ima poteškoća u održavanju likvidnosti i da nije u mogućnosti da ispuni dospjele obaveza.

U zahtjevu za podsticaj preduzeće, koje je u državnom vlasništvu, navelo je da mu zbog nemogućnosti ispunjavanja dospjelih obaveza po osnovu kredita za izvoznike u iznosu od 120.000 KM prijeti blokada računa, nemogućnost realizacije ugovorenih izvoznih poslova i otkazivanje dalje poslovne saradnje.

"Famos", koji zapošljava 305 radnika, trenutno ima ugovorene poslove s inostranim partnerima u vrijednosti od 2,63 miliona KM, što čini 34 odsto godišnjeg planiranog prometa. Osim toga, zbog neizmirenih obaveza od pola miliona KM dobavljači su najavili obustavljanje isporuke repromaterijala.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik